Op 10 jaar tijd is Concertband Boutersem een begrip geworden in het Hageland.

De grote kracht van dit orkest is zonder twijfel het enthousiasme van de 70 musici, waarmee elk concert gebracht wordt. De muzikale leiding is in handen van dirigent Koen Wilmaers. Als bezieler en oprichter van de Concertband Boutersem deelt hij samen met de musici één grote passie: kwalitatief hoogstaande, spectaculaire concerten brengen voor de concertgangers. De Concertband slaagt er dan ook in jaar na jaar een talrijk publiek te bespelen!

Naast haar concerten in eigen beheer, waarvan ‘Night Of The Band’ ongetwijfeld de meest gekende is, was de Concertband te gast op talrijke festivals en evenementen.

Een greep: ‘Beleuvenissen’ ( 2003 ): hoofd-act op de Oude Markt , ‘Songs For Kids’ (Evenementenhal Lommel ): 3000 kinderen en hun ouders worden getrakteerd op een prachtige show, ‘Tienen Draait Rond’: na het concert op de grote markt stunt de Concertband door ‘Mission Impossible’ in het reuzenrad uit te voeren, ‘Flanders Technology’: concert in Flanders Expo te Gent met ‘Plagiat Beatles ‘, ‘Milieufestival’: Concert op de grote markt te Antwerpen, concert in het Koloniënpaleis te Tervuren, uitvoering van de musical ‘Jesus Christ Superstar ‘( i.s.m.Toneel Heverlee ): 3000 mensen wonen de musical bij …

De laatste jaren werkte de Concertband Boutersem samen met heel wat artiesten zoals Raymond Van het Groenewoud, Paul Michiels, Jean Bosco Safari, Günther Neefs, Boogie Boy, Geena Lisa, Sabien Tiels, Bart Herman, Ibernice Macbean, Sarah, Coco Junior, Kate Ryan, Belle Perez, Gene Thomas, Vivica, M-Kids, Raf Van Brussel,…

In 2006 startte de Concertband Boutersem met een gloednieuw, prestigieus project ‘Leuven PlazaProms’. Na de opening van het prachtige complex ‘ Sportoase’ (voorheen Sportplaza) te Leuven achtte de Concertband de tijd rijp om zijn grenzen te verleggen. Deze zaal biedt de Concertband de kans om een spectaculair, uniek event te organiseren.

Foto

Foto’s benefietconcert in het Depot, te Leuven op 17 juni 2008.

Video