will make you forget Route 66 !

Highway 61 is echter ook een fameuze Belgische all-round rootsband! Sinds haar ontstaan in 2005 heeft Highway 61 razendsnel een stevige reputatie opgebouwd: via blues- en jazzclubs, in kroegen, op party’s, recepties en festivals, telkens met een tevreden organisator en een enthousiast publiek.

Dit zeskoppig ensemble brengt dan ook een doorwrochte en stomende mix van soul, rhythm and blues, motown, funk, … Hier en daar valt er een geurtje van rock, jazz en fusion op te snuiven. Zowel de kenners als de doorsnee muziekliefhebbers kunnen aan 120 km per uur van Highway 61 genieten, want zowel klassiekers als eigen composities passeren in het uitgestrekte repertoire. Zonder omleidingen groovet en swingt Highway 61 naar een ongelimiteerde ambiance. Kwaliteit is hun drive, amusement hun brandstof. Deze dynamische muziektientonner heeft immers stuk voor stuk ervaren routiers als chauffeurs:

Andrea Janssens (zang)

Deze sexy zangeres debuteerde bij Exit 22 en deed nadien haar rock- en soulding bij grote spektakelbands als The Preacher Man. Ze leidt ons van de Louisiana swamps en de Mississipi delta via Memphis en Texas naar de West Coast en naar Chicago. Met volle overgave en aanstekelijk enthousiasme houdt ze haar publiek in de ban. Hoe later op de avond, hoe zwoeler haar stem…

Philip Vanvoorden (bas)

Stille Phille begeleidde met de C.B.B. reeds heel wat B.V.’s als Paul Michiels, Geena Lisa en Raymond van het Groenewoud. Regelmatig wordt hij gesignaleerd als contrabassist in diverse jazzensembles. Maar ook in big bands, musicals, theatervoorstellingen, enz. laat de Stille van zich horen. In zijn troetelkind Higway 61 laten zijn ritmisch vibrerende bassnaren menige vrouwendijen shaken.

Fred Boyen (klavieren)

In zijn eigen jazzkwintet Jamfred kan toetsenist Fred zijn kronkelende hersenspinsels botvieren. In Highway 61 voelt Fred (Fédérique pour les femmes) zich zo fris als een vis. Nooit verlegen om een kwinkslag stoeit hij naar hartenlust met de toetsen. Naast klavieracrobatie bedrijft hij ook allerlei culinaire hoogstandjes. Daarenboven fungeert Frédérique als clown van het Highway 61-circus.

Jean Paul Jublou ( saxen en dwarsfluit)

Heetblazer Juppe behaalde de regeringsmedaille zowel voor klassieke muziek als voor jazzimprovisatie. Hij musiceerde met de meest prominente Belgische jazzgiganten en met internationale grootheden als Slide Hampton, Clark Terry en Deborah Brown. In Highway 61 blaast hij het publiek met zijn energieke slalommen naar hogere sferen.

Dries Verhulst (gitaar)

Niet alleen als Dries de snaren streelt, smelten de meisjesharten. Misschien kennen sommigen hem van het Electric Miles Project of Jazztafari. Zijn queeste met de gitaar begon al op negenjarige leeftijd. Langs Vlaamsche wegen trok hij via het conservatorium van Antwerpen de grens over tot in Amsterdam om zich daar met virtuoos vakmanschap te bevrachten. Momenteel probeert hij als leraar volle gas de jeugd op het goede pad te houden in de muziekacademies van Jette en Tienen.

Kris Duerinckx (drums)

Een geraffineerde motoriek is wat elke autostradegebruiker voortstuwt. Bij Highway 61 is dat net zo. Drummer Kris vormt de hartslag die met zijn adrinalinestoten de pk’s van een Formule 1 benadert. Hij behaalde dan ook de grootste onderscheiding aan de Jazz Studio te Antwerpen. Kris doceert regelmatig bij drumclinics in binnen- en buitenland. Bovendien werkte hij mee aan tientallen cd-opnames. Zijn medemuzikanten noemen hem wel eens “de Rolls Royce”!

Het repertoire van Highway 61 omvat een horizon van stijlen en genres. Naast eigen composities brengen zij ook eigenzinnige bewerkingen van tijdlozen als B.B. King, Van Morrison, Joe Cocker, Eric Clapton, Etta James, Norah Jones, James Brown, The Stones, …

Media

Waar al gespeeld ?