Jassi-Clazz is ontstaan uit twee studiegenoten van het Lemmensinstituut die na hun studies kwalitatieve en hoogstaande muziek wilden brengen die het amateurisme overstijgt.

Aangezien ze met hun dagelijkse en brede muzikale opleiding meerdere genres aankunnen, is de toepasselijke naam “Jassi-Clazz” gekozen.

Er wordt niet alleen jazz en klassieke muziek gebracht, maar ook populaire muziek waar piano, sax of klarinet een hoofdrol spelen.

Dit ensemble is uitermate geschikt voor diverse gelegenheden zoals:

  • concerten
  • academische zittingen
  • feesten
  • recepties
  • vernissages
  • huwelijksmissen
  • easy listening

Jean-Paul Hermans werd geboren te Tongeren op 25 januari 1965 en liep er school tot zijn veertiende jaar. Daarna ruilde hij het college om zijn muziekstudies verder uit te diepen aan de Kunsthumaniora te Brussel, het Lemmensinstituut te Leuven en het Conservatorium te Maastricht, waar hij diploma’s behaalde van Laureaat Saxofoon, Laureaat Kamermuziek en Docerend Musicus Saxofoon.

In zijn professionele leven geeft Jean-Paul saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de muziekacademies van Genk en Beringen.

Ook als dirigent van de harmonie “De Kristene Gildebroeders” van Val-Meer , als saxofonist bij de Hermans Big-Band van Genk en als lid van het duo “Jassi-Clazz” kan Jean-Paul zich muzikaal uitleven.

Patrick Daenen werd geboren te Genk op 25 mei 1968 en liep er school aan het St.-Jan Berchmanscollege tot zijn achttiende.

De interesse voor de muziek was er al op zeer jonge leeftijd en werd almaar groter waardoor hij zich ging bekwamen aan het Lemmensinstituut waar hij de titels van Laureaat Piano en Laureaat Kamermuziek behaalde.

Momenteel geeft Patrick les aan de muziekacademies van Maaseik en Beringen in de vakken piano, samenspel, instrumentaal ensemble en begeleiding.

Buiten Jassi-Clazz treedt hij ook op als solo-pianist voor diverse gelegenheden.

Repertorium

De verschillende mogelijkheden in onze instrumentale bezetting laten ons toe om voor elke gelegenheid het meest aangepaste programma te brengen, gaande van klassieke tot jazz- en popmuziek.