Met The Gentle JazzMen haalt u gegarandeerd de gepaste sfeer in huis voor elk feest waar een gezellige noot niet mag ontbreken, of het nu een receptie, een banket, een tuinfeest, een geboortedrink of een personeelsfeest is.

De drie muzikanten Jurgen, Leo en Chris weten perfect hoe ze moeten inspelen op de situatie van het moment en voelen dus goed aan wanneer het gepast is om echt op de achtergrond te blijven of eerder wat meer in de spotlights te komen met -indien mogelijk en gewenst- wat interactie met het publiek. Een akoestische set schept daarenboven de mogelijkheid om zich vlot te verplaatsen tussen het publiek.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit traditionele New-Orleans Jazz, aangevuld met klassiekers zoals Georgia on My Mind, Mister Sandman, Red Roses for a Blue Lady, Hello Dolly en nog vele anderen.

De broers Leo en Chris vormen met hun gedreven akkoorden- en basspel de ritmesectie en geven daarmee de nodige ondersteuning aan Jurgen, die met zijn rijke klarinetspel en charmante stem de perfecte aanvulling van dit trio is.

Naast verzorgde muziek, worden de onderlinge verstandhouding en een goede sfeer minstens even belangrijk gevonden, vandaar ook de woordspeling met “GentleMen”.

Enkele referenties zijn Kamer van Koophandel, Confederatie Bouw, Lazy River Jazz Club Gent, Jazzfestival Gentbrugge, serviceclubs zoals Kiwanis enz.

The Gentle JazzMen zijn:

  • Jurgen Willems: klarinet, altsax, zang
  • Leo De Potter: tenorbanjo, gitaar
  • Chris De Potter: contrabas

De groep kan waar nodig ook aangevuld worden met een vierde of vijfde muzikant.

Foto

Sint-Truiden – 12/06/2011

Video

Receptie in Hofstade (2006)

Aperitiefconcert in de Lazy River Jazz Club te Gent (2007)