Vivica Turrentine werd geboren in Chicago (VS); zij is de dochter van Stanley Turrentine, de bekende Amerikaanse jazzsaxofonist, ook gekend als “Mr. T “ of “The Sugar Man”. Naast haar muzikale studies in Amerika, studeerde ze ook aan de universiteit van Praag en van Luik.

Deze zwarte singer-songwriter voelt zich thuis op elk podium en houdt van alle muziek, met een lichte voorkeur voor soul, jazz, gospel, blues en R&B.

Ze stond reeds op podia over de hele wereld (België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, VS, …) met verschillende wereldsterren, waaronder Janet Jackson, Gladys Knight, Pointer Sisters…maar ook met Belgische vedetten treedt ze regelmatig op: Natalia, Toots Thielemans, Soulsister,…

Naast zingen en schrijven van songs houdt ze zich ook bezig met het zingen in kerkkoren, lesgeven, optreden op internationale festivals. Ze won reeds verschillende “awards” met haar schitterende stem. Zo brengt ze in “NY Gospel Experience” een waaier van pure soul en funky muziek vol sfeer en ambiance met nummers als “Oh Happy Day”, “When The Saints”, enz.

Een karaktervolle dame met klasse en uitstraling en heel wat in haar mars.